Beschuit met muisjes op De Kraal

Natuurstad Rotterdam

Informatie

Type Lessen  
Omschrijving

De lente is een tijd van nieuw leven en geboortes. Tijdens ‘Beschuit met muisjes’ ontdekken de kinderen dat dieren op verschillende manieren geboren worden en zich anders ontwikkelen. Sommige dieren komen uit een ei, andere uit de buik van de moeder. Hoe zorgen moeders voor hun jongen? Wat eten de jonge dieren en is dat bij mensen hetzelfde? Wat is metamorfose eigenlijk? Aan het einde van de les hebben de kinderen antwoord op al dit soort vragen.

Tijdens de les staan de lente, geboortes en jonge dieren centraal. Kinderen gaan onder andere in groepen aan de slag met verschillende opdrachten in ontdekhoeken. Hierbij staan onder meer de volgende vragen centraal: Hoe word ik geboren? Hoe zie ik eruit als ik net geboren ben? Wat eet ik als ik net geboren ben? En: hoe zie ik eruit als ik volwassen ben? Natuurlijk komen de kinderen ook in aanraking met echte dieren van de kinderboerderij.

De les duurt 75 minuten en wordt volledig begeleid door een Medewerker Educatie van Natuurstad.

afbeelding
Domein Natuur en Techniek
Doel

Aan het eind van de lescyclus weten de leerlingen dat er 2 verschillende manieren zijn waarop dieren geboren worden: uit een ei (eierleggend) of uit de buik van de moeder (levendbarend).

Periode Periode 5 - mei t/m juli 2023
Niveau Groep 3 en 4
Uitvoering door Educatief Medewerker
Tijdsinvestering

75 minuten

 
Opmerkingen

Dez les vindt plaats in Periode 5 - mei t/m juli 2023

 
Verdere benodigdheden

Tijdens het opdrachtencircuit gaan de leerlingen in groepjes aan de slag. Een actieve begeleider per groepje is hierbij gewenst.

Leslocatie

De Kraal – Kralingen-Crooswijk
Langepad 60
3062 CJ Rotterdam
T: 010-4523666
E: educatiekraal@natuurstad.nl
Educatief medewerker(s):
Henk 06 - 23 74 87 25

 
Plaats De Kraal - Langepad 60, 3062 CJ Rotterdam - T: 010–4523666 - E: educatiekraal@natuurstad.nl  
Kosten Elke school in Rotterdam mag per groep 1 gratis les volgen. Wilt u met uw groep meer lessen volgen, of ligt uw school buiten de gemeente Rotterdam, dan worden er kosten in rekening gebracht.  

Reserveren bij Natuurstad Rotterdam

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk catalogus