Benedictio IV, mighty echo of the rainforest

Duurzaamheidscentrum De Papaver

Informatie

Type Tentoonstelling met audiotour  
Omschrijving

Het Amazoneregenwoud als centraal thema, ontdek de pracht en kracht van het gigantische regenwoud met werkstukken van kunstenaars uit de drie Zuid- Amerikaanse landen.

In schilderijen, houtsneden, installaties, conceptueel werk, textiel en bewegend beeld, nemen de kunstenaars de bezoeker mee, diep het Amazoneregenwoud in. Ze maken er kennis met de inheemse bevolking die er eeuwen woont en ontdekken de pijn van bewoners die het gebied moesten verlaten vanwege de bouw van een dam voor een elektriciteitscentrale. De kunstwerken tonen de immense uitgestrekte groene bossen, de kleinste bewoners, de insecten en vlinders. Maar weerspiegelen ook het gevecht tegen kwikvergiftiging en het gevaar dat dreigt voor de biodiversiteit.

Een virtuele 3D tour geeft bezoekers de kans een wandeling te maken door het Amazoneregenwoud en op bezoek te gaan bij de inheemsen die er wonen.

Met medewerking van Delftenaren die hun sporen verdiend hebben: Lenny Tamerus (podcast) en Ronald Snijders (muziek)  

Openingstijden : Dinsdag t/m zondag 11.00u-17.00u

afbeelding
Doel

Kennismaking met en beleving van het tropisch regenwoud en haar bevolking, de functies die het vervuld en de problemen die er zijn.

Tijdsinvestering

ca 1,5 uur

 
Verdere benodigdheden

een mobiele telefoon voor de audiotour

 
Plaats Prinsenkwartier (St Agathaplein 4, 2611HR Delft)  
Kosten € 7,50 per leerling  

Reserveren bij Duurzaamheidscentrum De Papaver

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

reserveer dit item bekijk catalogus