Knaagdieren op De Molenwei

Natuurstad Rotterdam

Informatie

Type Lessen  
Omschrijving

Een heel succesvolle groep dieren in het dierenrijk zijn de knaagdieren. Ook in Nederland komen deze dieren voor. Niet alleen als huisdier, maar ook in het wild leven zo’n 25 verschillende soorten. Tijdens de les over knaagdieren leren de kinderen van alles over deze diergroep: hun leefwijze, lichaamsbouw, zintuigen, gedrag en plaats in onze natuur. In groepjes gaan ze aan de slag met verschillende opdrachten. Ze ontdekken de rol van knaagdieren in het algemeen en die in hun eigen leven. Aan het einde van de les heeft elk kind op zijn eigen manier een positieve ervaring opgedaan met minstens één soort knaagdier.

De les duurt 75 minuten en wordt volledig begeleid door een Medewerker Educatie van Natuurstad.

afbeelding
Domein Natuur en Techniek
Doel

De leerlingen herkennen de 2 belangrijkste kenmerken van het knaagdier (4 snijtanden, die altijd doorgroeien).

Alle leerlingen hebben op hun eigen manier een ervaring gehad met een knaagdier (door middel van kijken, voelen, vasthouden).

Periode Periode 1 – september t/m oktober 2022
Niveau Groep 5 en 6
Uitvoering door Educatief Medewerker
Tijdsinvestering

75 minuten

 
Opmerkingen

Deze les vindt plaats in Periode 1 – september t/m oktober 2022.

 
Verdere benodigdheden

De les wordt volledig begeleid door een educatief medewerker van de kinderboerderij. De leerlingen gaan zelfstandig of in groepjes aan de slag met de opdrachten. Het is voor het verloop van de les wenselijk om extra ouders/begeleiders mee te nemen voor het helpen lezen en het maken van de opdrachten. Daarnaast is het ook wenselijk als ouders/begeleiders de Nederlandse taal beheersen.

Leslocatie
De Molenwei – Charlois
Brammertstraat 10
3084 RV Rotterdam
T: 010-4953020
E: educatiemolenwei@natuurstad.nl
Educatief medewerker(s):
Zoraima 010-4953020
Kinderboerderij 010-4280080

 
Plaats De Molenwei - Brammertstraat 10, 3084 RV Rotterdam - T: 010-4953020 - E: educatiemolenwei@natuurstad.nl  
Kosten Elke school in Rotterdam mag per groep 1 gratis les volgen. Wilt u met uw groep meer lessen volgen, of ligt uw school buiten de gemeente Rotterdam, dan worden er kosten in rekening gebracht.  

Reserveren bij Natuurstad Rotterdam

nmegids

De activiteiten en materialen in onze catalogus zijn te reserveren via onze digitale catalogus. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Basisscholen in onze regio hebben deze gegevens al eerder ontvangen.
Als u van buiten onze regio komt of niet binnen onze standaard doelgroep valt kunt u mogelijk niet al onze producten reserveren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bekijk rooster  bekijk catalogus