Praktische Zaken

Hoe boekt u een activiteit of lesmateriaal?
U kunt direct zoeken op thema, groep of soort aanbod. Ook kunt u op de kaart zoeken welke activiteiten dichtbij of verder weg van de school liggen.
Heeft u uw trefwoord ingevuld, klik dan op het groene vinkje en u krijgt het aanbod te zien. Kiest u voor niveau of soort activiteit dan hoeft u niet op het groene vinkje te drukken. Soms duurt dit even, maar dan krijgt u het door uw gekozen aanbod direct te zien. Ook kunt u door het totale aanbod heen scrollen.
Spreekt een aanbod u aan klik dan op de foto of tekst en u krijgt de omschrijving van de les te zien. Wilt u reserveren klik dan op de paarse knop rechtsboven in.

Nieuwe school aanmelden?
Wilt u uw school aanmelden om toegang te krijgen tot de NME-gids en het aanbod? Vul dan dit formulier in en stuur het op naar bovenstaand e-mailadres.

Adres of e-mailadressen wijzigingen?
Wilt u ons laten weten dat de school verhuisd is of binnenkort gaat verhuizen? Dan kunt u dit via nme-gids@amsterdam.nl doorgeven.

  • Ook als e-mailadressen niet meer kloppen
  • Of u geen mail meer wenst te ontvangen op een bepaald e-mailadres.

Annuleren geboekte activiteit?
Wilt u een les annuleren? Log dan in in de NME-gids en klik op de les die u wilt annuleren.

Schoolgegevens veranderen?
U kunt hier inloggen en de geboekte reserveringen of uw schoolgegevens bekijken.

Een les op maat?
Wilt u een les aan laten passen op inhoud of op niveau, boek dan een les op maat en geef aan wat uw wens is. Dan kijken wij of we aan uw wens kunnen voldoen.

Wat zijn de kosten?
Het basisprogramma buitenlessen en boerderijeducatie wordt door de Gemeente Amsterdam kosteloos aangeboden aan alle Primair Onderwijs scholen. Naast dit aanbod vindt u ook activiteiten van andere NME aanbieders (gratis of tegen betaling).

Wat betekenen de sterretjes boven een les?
Bij een aantal activiteiten wordt met sterren aangegeven wat de gemiddelde waardering van een les is. Deze waardering halen we uit de evaluaties die een school na een activiteit heeft invult.

Voor- en naschoolse activiteiten
De Gemeente Amsterdam vergoedt via de stadsdelen de voor– en of naschoolse activiteiten.

Leerlijn Voedselwegwijzer
Zoek je hulp om het thema voedsel in de klas te behandelen?
Kijk dan op onze voedselwegwijzer.

Wachtwoord of inloggegevens kwijt ?
Klik dan hier