Nieuws

Jaarrapportage 2020-2021

Hier vindt u onze jaarrapportage van het afgelopen jaar.

World Clean Up Day voor het primair onderwijs

Op woensdag 15 september is het World Clean Up Day voor onze kleine Amsterdammers.

Jong geleerd is oud gedaan, dus voor de basisscholen heeft de Gemeente Amsterdam speciale pakketten ontwikkeld om de stad een stukje schoner te maken. Hierin zitten onder andere kindergrijpers en vuilniszakringen. Maar ook speciale lespakketten ter voorbereiding en een challenge: ‘ElkeDagEentje’ van 2 weken. Voor de deelnemers is er een leuk cadeautje en schoonmaakhelden diploma. Kortom, genoeg om dit tot een geslaagde dag te maken. 

OBS de Burght heeft vorig jaar meegedaan, Juf Vidya vertelt over de challenge bij haar op school:

“Op de diploma’s heb ik het aantal stukjes afval genoteerd dat de hele groep samen in 2 weken heeft opgeraapt. Hou je vast: 120.000 stukjes. Sommigen hebben per dag, met hulp van vriendjes en/of familie, 300 stukjes opgeraapt. Het was een enorm succes”

Wil je hier ook aan meedoen met jouw klas? Stuur dan een mail naar afvaleducatie@amsterdam.nl. Noteer daarin met welke school je meedoet en hoeveel leerlingen er in de klas zitten. Aanmelden kan tot 3 september 2021. 

Na jouw aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met alle informatie.

Subsidie voedseleducatie

Subsidie voor voedseleducatie met Jong Leren Eten
Scholen die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van de subsidie ‘lekker naar buiten’ kunnen van 1 t/m 30 september 2021 subsidie aanvragen.  Voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie/gastles op het gebied van voeding.

Nationale Buitenlesdag 13 april

13 april 2021 is het weer zo ver!  Tijdens de Nationale Buitenlesdag roepen IVN Natuureducatie en Jantje Beton alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buiten lesgeven is gezond, het frist hoofd en lijf op en nodigt uit tot creativiteit. Daarom steunen we dit initiatief van harte. Dit jaar is het thema extra aandacht voor natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten! Ook gewoon op het schoolplein.

Hoe dan? 

  • Meld je klas aan voor de Grote Natuurles op www.buitenlesdag.nl. Ontvang het materialenpakketje voor botanisch stoepkrijten gratis op jouw school.
  • Kijk in het aanbod van de nme-gids. Ga op onderzoek met een echte natuurgids op jouw schoolplein of schoolomgeving.
  • Geef op deze dag zoveel mogelijk buiten les. Zoek in het aanbod op lesmateriaal van de NatuurMEdiatheek Amsterdam en maak je eigen les.

Jaarrapportage 2019-2020

Hier kunt u onze kleurrijke jaarrapportage vinden van afgelopen jaar. Met daarin o.a. beelden van onze viering van het 100 jarige bestaan van de schooltuinen.

Vernieuwde website

Na maanden van voorbereiding achter de schermen is het zover: onze nieuwe website is live! Naast een fris design en een duidelijke indeling, zijn ook onze zoekfuncties helemaal up-to-date.

Natuurlijk hebben we geprobeerd om de functionaliteiten gelijk te houden aan onze vorige website en hier en daar te verbeteren.

Wij zijn benieuwd wat u van onze nieuwe website vindt.

Aandachtspunten met betrekking tot Corona

Het is voor ons niet mogelijk om één Corona richtlijn te hanteren voor alle scholen en NME-aanbieders. Uitgangspunt zijn uiteraard de RIVM richtlijnen. Richtlijnen op het gebied van Corona.

Echter de grote diversiteit aan activiteiten in de Amsterdamse NME-Gids en de verschillen per school wat betreft groepsgrootte en ligging ten opzichte van stadsnatuur, vraagt om afstemming.
Wij gaan ervan uit dat u in overleg met de aanbieder bepaald of en hoe de activiteiten doorgang kunnen vinden binnen de richtlijnen van het RIVM en de PO Raad. Wij aanvaarden daarvoor geen aansprakelijkheid.