Nieuws

Nationale Buitenlesdag 13 april

13 april 2021 is het weer zo ver!  Tijdens de Nationale Buitenlesdag roepen IVN Natuureducatie en Jantje Beton alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buiten lesgeven is gezond, het frist hoofd en lijf op en nodigt uit tot creativiteit. Daarom steunen we dit initiatief van harte. Dit jaar is het thema extra aandacht voor natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten! Ook gewoon op het schoolplein.

Hoe dan? 

  • Meld je klas aan voor de Grote Natuurles op www.buitenlesdag.nl. Ontvang het materialenpakketje voor botanisch stoepkrijten gratis op jouw school.
  • Kijk in het aanbod van de nme-gids. Ga op onderzoek met een echte natuurgids op jouw schoolplein of schoolomgeving.
  • Geef op deze dag zoveel mogelijk buiten les. Zoek in het aanbod op lesmateriaal van de NatuurMEdiatheek Amsterdam en maak je eigen les.

Jaarrapportage 2019-2020

Hier kunt u onze kleurrijke jaarrapportage vinden van afgelopen jaar. Met daarin o.a. beelden van onze viering van het 100 jarige bestaan van de schooltuinen.

Vernieuwde website

Na maanden van voorbereiding achter de schermen is het zover: onze nieuwe website is live! Naast een fris design en een duidelijke indeling, zijn ook onze zoekfuncties helemaal up-to-date.

Natuurlijk hebben we geprobeerd om de functionaliteiten gelijk te houden aan onze vorige website en hier en daar te verbeteren.

Wij zijn benieuwd wat u van onze nieuwe website vindt.

Aandachtspunten met betrekking tot Corona

Het is voor ons niet mogelijk om één Corona richtlijn te hanteren voor alle scholen en NME-aanbieders. Uitgangspunt zijn uiteraard de RIVM richtlijnen. Richtlijnen op het gebied van Corona.

Echter de grote diversiteit aan activiteiten in de Amsterdamse NME-Gids en de verschillen per school wat betreft groepsgrootte en ligging ten opzichte van stadsnatuur, vraagt om afstemming.
Wij gaan ervan uit dat u in overleg met de aanbieder bepaald of en hoe de activiteiten doorgang kunnen vinden binnen de richtlijnen van het RIVM en de PO Raad. Wij aanvaarden daarvoor geen aansprakelijkheid.