Welkom bij BuitenWijs

BuitenWijs verzorgt Natuur – en Milieu Educatie voor de basisscholen van Houten, Lopik, IJsselstein en Nieuwegein. BuitenWijs brengt kinderen actief met het buiten in aanraking, zodat zij wijs omgaan met hun eigen leefomgeving.


Nieuws

NME-gids van 1 juni tot 8 juli open voor reserveren NME-lesmaterialen

Voor groep 1 t/m 8 kun je buitenlessen, leskisten, natuur-in-klas-producten en projecten reserveren. Beleef met de klas hoe een vlinder zich ontpopt of hoe een paddenstoel groeit. Kabouter Tuin ontvangt jullie graag weer op de wijktuin. En Robin met de Hoed leert je survivallen en lezen. De leskist ‘Bezige bijen’ is vernieuwd en op de kinderboerderij zijn twee nieuwe lessen voor de onderbouw. Dit jaar vertelt Boswachter Gert over de dieren in het bos, vogelaar Henk over Uilen & Uilenballen en meneer en mevrouw Roskam helpen met het besparen van energie. En dit is maar een kleine greep uit het aanbod.


Nieuwsbrief voor leerkrachten

BuitenWijs geeft een nieuwsbrief uit om basisscholen te informeren over openstelling van de nme-gids, nieuwe lesproducten en overige nme-activiteiten. De nieuwsbrief verschijnt 3x per jaar: in september, januari en mei.