Dit doen de vrijwilligers

Vrijwilligers ondersteunen BuitenWijs op veel manieren, zodat kinderen wijs worden van buiten!

Onze vrijwilligers:

  • Controleren leskisten en voorzien de leskisten van alle benodigde materialen.
  • Begeleiden de activiteiten bij de buitenlessen.
  • Geven gastlessen over bijen, vogels, bomen, uilen en nog veel meer onderwerpen.
  • Doen allerlei hand- en spandiensten.

Belangrijke uitgangspunten bij onze samenwerking met onze vrijwilligers en hun onderlinge samenwerking zijn:

  • We delen privézaken van elkaar niet met anderen.
  • We delen adresgegevens alleen onderling.
  • We werken op basis van vertrouwen.
  • De vrijwilligers werken zo zelfstandig mogelijk. Bij ziekte wordt er binnen de groep vervanging gezocht. Mocht dat niet lukken, dan zorgen de medewerkers van BuitenWijs daarvoor.
  • We houden rekening met elkaar en we zien om naar elkaars kleine en grote talenten.
  • Tijdens de begeleiding van een groep kinderen, de leerkracht en de ouders bij de buitenlessen is het motto om er een goede tijd van te maken. Niet het halen van alle doelen staat voorop, maar gezien de situatie samen te werken aan wat er wel haalbaar is.

Dit zijn de vrijwilligers

Hier stellen de vrijwilligers zich aan je voor. Klik op een van de vier gemeenten om direct naar de vrijwilligers te gaan die daar werkzaam zijn of kijk in de lijst met alle vrijwilligers daar onder.

Locatie Houten


pasfoto-onbekend
Hans de Koningh
Functie: Begeleider buitenlessen

Al meer dan 10 jaar assisteer ik bij buitenlessen voor de basisscholen. Sinds 2015 ook bij BuitenWijs, meestal in Nieuw Wulven, dit ligt ten noorden van Houten.
Uitgaan van de lessen probeer ik bij de kennis en de interesse van de [... lees meer]

Al meer dan 10 jaar assisteer ik bij buitenlessen voor de basisscholen. Sinds 2015 ook bij BuitenWijs, meestal in Nieuw Wulven, dit ligt ten noorden van Houten.
Uitgaan van de lessen probeer ik bij de kennis en de interesse van de kinderen te blijven. Hierbij helpt dat ik weet wat ik in Nieuw Wulven ongeveer kan verwachten aan planten en dieren in de natuur.
Maar vaak zien de kinderen iets wat ik niet heb gezien.


pasfoto-onbekend
Irene van Enckevort
Functie: Begeleider van buitenlessen

Liefde voor de natuur is voor mij vanzelfsprekend. Graag geef ik dit door aan kinderen. Ik vind het mooi om te zien dat elk kind buiten tot zijn recht komt, van de bedachtzame onderzoekers tot de drukke doeners. Met mijn [... lees meer]

Liefde voor de natuur is voor mij vanzelfsprekend. Graag geef ik dit door aan kinderen. Ik vind het mooi om te zien dat elk kind buiten tot zijn recht komt, van de bedachtzame onderzoekers tot de drukke doeners. Met mijn eigen enthousiasme en kennis probeer ik ieder kind met verwondering naar de natuur te laten kijken. Deze verwondering kan de interne drive aanwakkeren om ook als volwassene regelmatig de natuur in te trekken en om de natuur te willen beschermen.


pasfoto-onbekend
Irene van Oosterhout
Functie: Begeleider buitenlessen

Ik ben Irene en geniet van buiten zijn. Dat doe ik vaak samen met onze drie kinderen en via de school heb ik het NME leren kennen. Met de hele klas naar buiten, wat een leuk idee! Daarom heb ik [... lees meer]

Ik ben Irene en geniet van buiten zijn. Dat doe ik vaak samen met onze drie kinderen en via de school heb ik het NME leren kennen. Met de hele klas naar buiten, wat een leuk idee! Daarom heb ik me ook opgegeven als begeleider. Het is heerlijk om de kinderen zo enthousiast te zien en zo verschillend te zien reageren. Het NME wil ze wat leren over de natuur, maar vooral laten ervaren. Prachtig om daar een onderdeel van te zijn. 


pasfoto-onbekend
Jan Vrerink
Functie: Begeleider buitenlessen

Al van jongs af aan ben ik een natuurgenieter. Planten, bomen, zoogdieren, vogels, insecten, ik vind het mooi om er naar te kijken en ik steun verschillende natuurorganisaties. Vanaf mijn 16e ben ik ook imker, dit laat je nog intenser [... lees meer]

Al van jongs af aan ben ik een natuurgenieter. Planten, bomen, zoogdieren, vogels, insecten, ik vind het mooi om er naar te kijken en ik steun verschillende natuurorganisaties. Vanaf mijn 16e ben ik ook imker, dit laat je nog intenser naar de bloemen en de beestjes kijken. De bijenlesjes op de basisschool, de volleybaltrainingen bij Taurus, ik mag graag wat overdragen op kinderen. Vandaar mijn enthousiasme voor de Buitenlessen en de mooie reacties van de kinderen. Wanneer ontmoet ik jullie?


pasfoto-onbekend
Judith Bossers - van Vucht
Functie: begeleider buitenlessen

Van jongs af aan ben ik graag in de natuur. In het basisonderwijs heb ik met veel plezier gewerkt met leskisten en natuur in de klasproducten van NME/Buitenwijs. Dit geldt nu ook voor de buitenlessen.  Kinderen zijn op speelse wijze [... lees meer]

Van jongs af aan ben ik graag in de natuur. In het basisonderwijs heb ik met veel plezier gewerkt met leskisten en natuur in de klasproducten van NME/Buitenwijs. Dit geldt nu ook voor de buitenlessen.  Kinderen zijn op speelse wijze actief bezig, zien en ontdekken, worden wijzer van en met de omgeving.


pasfoto-onbekend
Marjan Hermens
Functie: begeleider buitenlessen

Mijn naam is Marjan Hermens en ik woon sinds 35 jaar in Houten. Vanuit mijn kamerraam kijk ik uit op het gebouw van het NME. Van daaruit zag ik al jaren de bedrijvigheid van de buitenlessen van  BuitenWijs. Nu ik [... lees meer]

Mijn naam is Marjan Hermens en ik woon sinds 35 jaar in Houten. Vanuit mijn kamerraam kijk ik uit op het gebouw van het NME. Van daaruit zag ik al jaren de bedrijvigheid van de buitenlessen van  BuitenWijs. Nu ik na vele jaren in het volwassenenonderwijs meer tijd heb gekregen voor andere activiteiten, heb ik me aangesloten bij de buitenlessen van BuitenWijs. Met veel plezier begeleiden we de kinderen van de basisscholen in Houten, zowel bij het natuurpad bij de kinderboerderij als in Nieuw Wulven. De verwondering en enthousiasme bij de kinderen in de natuur is geweldig. Op deze manier geniet ik zelf ook volop van de lessen.


pasfoto-onbekend
Mick Zwart
Functie: Begeleider buitenlessen

Van jongs af aan heb ik geleerd over de natuur, over dieren, planten, landschappen. Van mijn opa, mijn ouders, uit boeken, uit interesse. Het is mooi als kinderen ontdekken dat er zoveel moois, leuks en bijzonders is te vinden om [... lees meer]

Van jongs af aan heb ik geleerd over de natuur, over dieren, planten, landschappen. Van mijn opa, mijn ouders, uit boeken, uit interesse. Het is mooi als kinderen ontdekken dat er zoveel moois, leuks en bijzonders is te vinden om ons heen. Dat overbrengen, laten zien, delen, dat is wat mij beweegt om dit te doen. En ik kan zelf ook nog zoveel leren!


Locatie Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Lopik


pasfoto-onbekend
Marijke Zoetelief
Functie: Begeleider buitenlessen

Ik ben Marijke Zoetelief; ben natuurgids en ik werk als freelance NME medewerker bij Buitenwijs. Ik geef een aantal van de volgende buitenlessen: Kabouter IJssel, Robin Hood, Ontelbare kringlopen en Ribbeltje. Voor Kunst Censtraal geef ik de Willie Wurm buitenlessen. [... lees meer]

Ik ben Marijke Zoetelief; ben natuurgids en ik werk als freelance NME medewerker bij Buitenwijs. Ik geef een aantal van de volgende buitenlessen: Kabouter IJssel, Robin Hood, Ontelbare kringlopen en Ribbeltje. Voor Kunst Censtraal geef ik de Willie Wurm buitenlessen. Ik vind het ontzettend leuk om met kinderen in de natuur te werken; ze te stimuleren, motiveren, ze natuurkennis bij te brengen en ze te laten verwonderen. Het geeft heel veel voldoening om te zien hoe positief kinderen reageren op de natuurlessen. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen meer in de natuur zijn en zich meer verantwoorde voelen voor de natuur. Kinderen die meer in de natuur zijn, zijn relexter, gezonder, hebben meer consentratie en leren op een natuurlijke manier samen te werken. Wat ook meegenomen is dat de hulpouders en grootouders ook een natuurgraantje mee pikken!


Locatie IJsselstein


pasfoto-onbekend
Arda Schaad
Functie: begeleider buitenlessen

Hallo,
Ik ben Arda Schaad, getrouwd en moeder van 3 tieners. Ik help mee bij het geven van de buitenlessen In IJsselstein. Dat is erg leuk om te doen. Het is een uitje voor de kinderen en de leerkracht, dus iedereen [... lees meer]

Hallo,
Ik ben Arda Schaad, getrouwd en moeder van 3 tieners. Ik help mee bij het geven van de buitenlessen In IJsselstein. Dat is erg leuk om te doen. Het is een uitje voor de kinderen en de leerkracht, dus iedereen is vrolijk en enthousiast. Het is prachtig om te zien hoe kinderen nieuwsgierig zijn naar alle nieuwe ontdekkingen die ze doen. Ik mag hen daarin begeleiden. Samen gaan we op zoek naar antwoorden. Iedere les is weer een speurtocht naar nieuwe natuurweetjes. Ik ben gek op speurtochten. tot slot een leuke ervaring die ik meemaakte met de kleuters: Een jongetje loopt rond met een loepje. Hij bekijkt er echt alles mee. Oog voor de eigenlijke opdrachten heeft hij niet maar hij vindt van alles: vliegjes, kriebelbeestjes,blaadjes.Ik vraag hem: Wat heb je allemaal gevonden? Hij kijkt mij door het loepje aan en zegt dan enthousiast: ‘Ik heb jou gevonden!” Gouden momenten. Voor dit soort leuke en pure reacties doen wij het allemaal. Genieten!


pasfoto-onbekend
Christien Knoppert
Functie: Begeleider buitenlessen

Als moeder van 2 jonge kinderen trek ik er graag met ze op uit de natuur in. Regelmatig sta ik verbaasd van wat ze onthouden van wat ik ze over de natuur vertel. Nog leuker is dat ze hun ervaringen [... lees meer]

Als moeder van 2 jonge kinderen trek ik er graag met ze op uit de natuur in. Regelmatig sta ik verbaasd van wat ze onthouden van wat ik ze over de natuur vertel. Nog leuker is dat ze hun ervaringen ook weer enthousiast op school vertellen. Door als begeleider voor Buitenwijs aan de slag te zijn hoop ik mijn enthousiasme en passie voor de natuur in de directe omgeving door te kunnen geven.


pasfoto-onbekend
Henk Lichtenbeld
Functie: Natuurdocent en begeleider buitenlessen

Ik ben Henk Lichtenbeld en ik loop al heel lang als vogelaar in het veld en tel veel voor Sovon. Daarnaast ben ik vooral als vogelringer actief. Ik ring zangvogels, eenden en uilen. Tijdens dit ringwerk heb ik bijna altijd [... lees meer]

Ik ben Henk Lichtenbeld en ik loop al heel lang als vogelaar in het veld en tel veel voor Sovon. Daarnaast ben ik vooral als vogelringer actief. Ik ring zangvogels, eenden en uilen. Tijdens dit ringwerk heb ik bijna altijd wel geïnteresseerden en stagiaires bij me, die mij helpen en het vak willen leren. Samen maken wij heel vaak geweldig mooie momenten mee in de natuur.
Deze momenten zijn leuk om te delen met anderen. Dat doe ik ook tijdens mijn braakbalpluislessen met de kinderen.
Dit zijn de lessen die ik als vrijwilliger van BuitenWijs vooral geef. In 2016 komen daar ook een aantal buitenlessen bij.
Uilen zijn geheimzinnige vogels, want de meeste soorten zijn actief als de kinderen in bed liggen. Ze zijn verwonderd als ik met ze over uilen praat. Die verwondering wordt groter als ze één van mijn opgezette uilen voorzichtig mogen aaien en stijgt tenslotte tot grote hoogten als ze allemaal spannende botjes en schedels in hun braakbal vinden.
Kinderen weten weinig van onze natuur en dat is niet goed. Ik vind het belangrijk kinderen enthousiast te maken over alles wat er buiten in onze natuur leeft. Dat probeer ik ook mee te geven tijdens mijn lessen die echt niet altijd alleen maar over uilen gaan.
De kinderen van nu zijn degene die later als ze volwassen zijn beslissingen nemen in ons land. Laten wij, vrijwilligers van BuitenWijs, proberen er voor te zorgen dat de kinderen later de juiste beslissingen kunnen nemen zodat onze natuur behouden kan blijven.


Locatie IJSSELSTEIN


pasfoto-onbekend
Marie-Jose Dijkman
Functie: begeleider van buitenlessen

Ik ben Marie-José Dijkman. Na bijna 40 jaar voor de klas ben ik nu met pensioen. In mijn werkzame leven had ik altijd al veel belangstelling voor de natuur en was ik natuurcoördinator bij ons op de Nicolaasschool in IJsselstein. Helaas [... lees meer]

Ik ben Marie-José Dijkman. Na bijna 40 jaar voor de klas ben ik nu met pensioen. In mijn werkzame leven had ik altijd al veel belangstelling voor de natuur en was ik natuurcoördinator bij ons op de Nicolaasschool in IJsselstein. Helaas bleef het vaak bij kleine natuurmomentjes en had ik weinig tijd voor uitgebreide natuurlessen. Het is fantastisch om nu buitenlessen te kunnen geven in het IJsselsteinse bos en in de wijktuin om zo de beleving, het plezier en de kennis van de natuur over te dragen aan de kinderen! Ook is het fijn om zelf veel te leren van ons enthousiaste vrijwilligersteam.


Locatie IJsselstein


pasfoto-onbekend
Ronald Andrea
Functie: begeleider buitenlessen

Tijdens mijn vele (fiets/wandel)vakanties samen met mijn vrouw Hannie en drie kinderen ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in verre uitzichten. Nu ik met pensioen ben, heeft ook de flora en fauna, het kleine,  mijn volle aandacht. Om de waarde [... lees meer]

Tijdens mijn vele (fiets/wandel)vakanties samen met mijn vrouw Hannie en drie kinderen ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in verre uitzichten. Nu ik met pensioen ben, heeft ook de flora en fauna, het kleine,  mijn volle aandacht. Om de waarde en kwetsbaarheid van de natuur onder de aandacht van de jeugd te brengen, heb ik mij bewust als vrijwilliger aangemeld bij BuitenWijs. Het begeleiden van de kinderen van de IJsselsteinse basisscholen tijdens de buitenlessen is prachtig om te doen samen met docenten en ouders.


pasfoto-onbekend
Theo van Amerongen
Functie: Begeleider buitenlessen

Ik heb als vrijwilliger voor BuitenWijs gekozen. Met kinderen activiteiten in de natuur doen zoals hutten bouwen, een katapult maken, beestjes zoeken, erg leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn.
Belangrijk vind ik dat kinderen ervaren dat het buiten in [... lees meer]

Ik heb als vrijwilliger voor BuitenWijs gekozen. Met kinderen activiteiten in de natuur doen zoals hutten bouwen, een katapult maken, beestjes zoeken, erg leuk om te zien hoe enthousiast ze zijn.
Belangrijk vind ik dat kinderen ervaren dat het buiten in de natuur leuk en spannend kan zijn.


Locatie IJsselstein en Lopik


pasfoto-onbekend
Bob Kosterman
Functie: Imker en techniekcoach

Ik ben voornamelijk bezig met natuur (bijen) en technieklessen, waarbij het geven van deze lessen op basisscholen een mooie invulling is geworden van mijn vrije tijd.
Kinderen enhousiasmeren voor het leven van de bijen geeft mij veel voldoening en dit draagt bij dat kinderen in de toekomst respectvol [... lees meer]

Ik ben voornamelijk bezig met natuur (bijen) en technieklessen, waarbij het geven van deze lessen op basisscholen een mooie invulling is geworden van mijn vrije tijd.
Kinderen enhousiasmeren voor het leven van de bijen geeft mij veel voldoening en dit draagt bij dat kinderen in de toekomst respectvol met onze natuur omgaan.


Locatie Lopik


pasfoto-onbekend
Alien Schinkel
Functie: begeleider buitenlessen

Mijn naam is Alien Schinkel. Ik woon in Lopik, tussen de polders en rivier de Lek.
Van jongs af aan ben ik opgegroeid met de natuur. De passie voor de natuur bracht mij tot divers vrijwilligerswerk waaronder BuitenWijs. Om met kinderen [... lees meer]

Mijn naam is Alien Schinkel. Ik woon in Lopik, tussen de polders en rivier de Lek.
Van jongs af aan ben ik opgegroeid met de natuur. De passie voor de natuur bracht mij tot divers vrijwilligerswerk waaronder BuitenWijs. Om met kinderen de natuur in te gaan is voor mij één grote belevenis,
een ontdekkingstocht waarbij alle zintuigen van de kinderen geprikkeld worden. En waar veel enthousiasme van de kdienren te zien bij het uitvoeren van de uitdagende opdrachten.


pasfoto-onbekend
Bea Oskam
Functie: begeleider buitenlessen

Ik ben Bea Oskam en woon in Lopik. In mijn jeugd gingen we vaak met mijn vader, broers en zussen wandelen. Langs de uiterwaarden en in de polder struinen naar schatten in de natuur, maar ook vissen. Thuis hadden we [... lees meer]

Ik ben Bea Oskam en woon in Lopik. In mijn jeugd gingen we vaak met mijn vader, broers en zussen wandelen. Langs de uiterwaarden en in de polder struinen naar schatten in de natuur, maar ook vissen. Thuis hadden we ook veel dieren. Deze belevingen hebben mij veel geleerd over de natuur en respect te hebben voor de natuur. Omdat dit avontuur nooit een einde heeft, wil ik die graag verder ontdekken met de jeugd van nu. Ontspannen dingen leren en de ontdekkingen in de natuur doorgeven aan elkaar.


pasfoto-onbekend
Gea Visee
Functie: Begeleider buitenlessen

Ik ben een van de begeleiders van de leerlingen bij  de buitenlessen. Ik vind het erg leuk om  kinderein contact te brengen met de natuur. In het Oerlemansbosje kunnen de kinderen de natuur voelen en beleven. Die aanpak spreekt mij erg [... lees meer]

Ik ben een van de begeleiders van de leerlingen bij  de buitenlessen. Ik vind het erg leuk om  kinderein contact te brengen met de natuur. In het Oerlemansbosje kunnen de kinderen de natuur voelen en beleven. Die aanpak spreekt mij erg aan.


pasfoto-onbekend
Jan-Barend Kramer
Functie: Begeleider buitenlessen

Ik ben Jan-Barend Kramer en geniet al enkele jaren van mijn pensioen. In mijn werkzame leven was ik leraar plantenteelt op het Wellantcollege in Montfoort. Ik vind het een goede zaak om kinderen te laten ervaren wat de natuur allemaal [... lees meer]

Ik ben Jan-Barend Kramer en geniet al enkele jaren van mijn pensioen. In mijn werkzame leven was ik leraar plantenteelt op het Wellantcollege in Montfoort. Ik vind het een goede zaak om kinderen te laten ervaren wat de natuur allemaal te bieden heeft en hoe essentieel de natuur voor de mens is.


Locatie Nieuwegein


pasfoto-onbekend
Atty de Jong
Functie: begeleider buitenlessen

Ik ben Atty en ik werk graag in de eigen tuin. Ik kijk heel graag naar planten en dieren, ook naar natuurseries. Planten en dieren zijn soms zo knap, misschien wel knapper dan wij. Zaden verspreiden  zich kilometers ver en [... lees meer]

Ik ben Atty en ik werk graag in de eigen tuin. Ik kijk heel graag naar planten en dieren, ook naar natuurseries. Planten en dieren zijn soms zo knap, misschien wel knapper dan wij. Zaden verspreiden  zich kilometers ver en trekvogels vliegen van noord naar zuid en terug om te kunnen overleven. En ik vind het leuk om kinderen meer over de natuur te leren en te laten verbazen over die wonderlijke natuur. Dan kunnen kinderen genieten en leren ze dat zij er voorzichtig mee moeten zijn. Alle beestjes zijn nodig, ook al zijn ze vies, vuil of prikkend. Alles in de natuur is van waarde.


pasfoto-onbekend
Bette van Lunteren
Functie: begeleider van buitenlessen

Zwierend door de natuur, dat doe ik Bette, docent theaterdans, sociaal cultureel werker en natuurliefhebber. Blij word ik van de reacties van kinderen die ik meeneem op avontuur tijdens een buitenles. Zintuigen ‘worden wakker’, een veertje, takje of een botje is [... lees meer]

Zwierend door de natuur, dat doe ik Bette, docent theaterdans, sociaal cultureel werker en natuurliefhebber. Blij word ik van de reacties van kinderen die ik meeneem op avontuur tijdens een buitenles. Zintuigen ‘worden wakker’, een veertje, takje of een botje is een schat. Insecten, wilde beesten die met ieders fantasie op de loop gaan. Proeven van het leven als vrijbuiter: spannend!
Nieuwe ervaringen laten opdoen. Stimuleren op speelse wijze te onderzoeken, ontdekken & verbinden. Het is één van mijn passies. Samen met kinderen, hun juf ofmeester en BuitenWijs collega’s op reis te gaan in een wereld – moeder aarde – die onuitputtelijk haar kracht, schoonheid en eeuwige kringloop met ons deelt. Onderdeel hiervan zijn ervaren, houdt mij in balans. Gun het (innerlijk) kind de natuur als medicijn!


pasfoto-onbekend
Gijs de Ridder
Functie: begeleider buitenlessen

Tot mijn pensionering was ik biologiedocent. Als jochie speelde ik als vanzelfsprekend veel buiten, o.a. slootje scheppen, kievitseieren zoeken, hutten bouwen, enz.. Als leraar heb ik ervaren dat kinderen in de loop van de jaren steeds minder in aanraking komen [... lees meer]

Tot mijn pensionering was ik biologiedocent. Als jochie speelde ik als vanzelfsprekend veel buiten, o.a. slootje scheppen, kievitseieren zoeken, hutten bouwen, enz.. Als leraar heb ik ervaren dat kinderen in de loop van de jaren steeds minder in aanraking komen met de natuur om hen heen. Ik zet me graag in voor de buitenlessen, want het geeft enorm veel voldoening om te zien hoe kinderen zich kunnen verwonderen over alles wat leeft en groeit (en altijd weer boeit). Ik hoop op deze manier ook een bijdrage te leveren aan het respect voor de natuur en de zorg voor ons milieu.


pasfoto-onbekend
Hans de Vos
Functie: Gastdocent en begeleider buitenlessen

Van jongs af aan ben ik altijd geboeid geweest door de natuur om me heen, meegekregen door de lange natuurwandelingen met mijn vader. Hier ligt ook mijn motivatie om de kinderen van deze tijd buiten geboeid bezig te laten zijn [... lees meer]

Van jongs af aan ben ik altijd geboeid geweest door de natuur om me heen, meegekregen door de lange natuurwandelingen met mijn vader. Hier ligt ook mijn motivatie om de kinderen van deze tijd buiten geboeid bezig te laten zijn met alles wat er daar te beleven valt. Het als kind meekrijgen van deze waarden kan veel betekenen voor de rest van zijn ontwikkeling.

Zelf heb ik jarenlang broedvogel inventarisaties gedaan, waarbij het herkennen van de zang een belangrijk onderdeel is. Ik heb al ruim 30 jaar een volkstuin in Nieuwegein en ben sinds 2009 imker met op dit moment 10 volken. Omdat ik gepensioneerd ben heb ik naast deze hobby's ook nog tijd om me in te zetten voor de lessen van BuitenWijs wat me telkens ook weer energie geeft.


pasfoto-onbekend
Ioannis Poulios
Functie: begeleider buitenlessen

Ik ben Ioannis. Ik houd van honing en ben een hobby imker geworden. Ik zorg voor aantal de volken van de honingbijen in de park van Nieuwegein en vertel graag over de fantastische dieren!

Ik ben Ioannis. Ik houd van honing en ben een hobby imker geworden. Ik zorg voor aantal de volken van de honingbijen in de park van Nieuwegein en vertel graag over de fantastische dieren!


pasfoto-onbekend
Luc de Bruijn
Functie: Begeleider buitenlessen

Ik ben bioloog en werkzaam als biologiedocent op het Gerrit Rietveld College in Utrecht. Ik haal zelf altijd enorm veel plezier uit het buiten zijn en daar dingen bekijken, onderzoeken, ervaren. Ik gun veel meer mensen dat genoegen en daarom [... lees meer]

Ik ben bioloog en werkzaam als biologiedocent op het Gerrit Rietveld College in Utrecht. Ik haal zelf altijd enorm veel plezier uit het buiten zijn en daar dingen bekijken, onderzoeken, ervaren. Ik gun veel meer mensen dat genoegen en daarom wil ik graag over de natuur vertellen en met kinderen naar buiten en de natuur ervaren. Hoe meer mensen zich verwonderen over al dat moois, hoe beter we de natuur in Nederland kunnen beschermen.


pasfoto-onbekend
Mieke Roskam
Functie: begeleider buitenlessen

Omdat ik natuurbeleving van kinderen heel belangrijk vind probeer ik dit al jarenlang via de buitenlessen over te brengen. De gretigheid waarmee kinderen dit in zich opnemen is voor mij een bewijs  dat deze lessen zin hebben. Meer dan dat. [... lees meer]

Omdat ik natuurbeleving van kinderen heel belangrijk vind probeer ik dit al jarenlang via de buitenlessen over te brengen. De gretigheid waarmee kinderen dit in zich opnemen is voor mij een bewijs  dat deze lessen zin hebben. Meer dan dat. Een gouden opmerking vond ik "Dit is nog leuker dan gamen". Daar gaan we voor !!!


pasfoto-onbekend
Monique van Oijen
Functie: begeleider buitenlessen

Ik ben Monique. Sinds 2019 ben ik bij het MEC begeleidster bij de buitenlessen voor de jeugd.  Ik heb (medische) biologie gestudeerd en ben jaren werkzaam geweest als wetenschappelijk onderzoeker. Daarnaast ben ik jaren leidster geweest bij de welpen van [... lees meer]

Ik ben Monique. Sinds 2019 ben ik bij het MEC begeleidster bij de buitenlessen voor de jeugd.  Ik heb (medische) biologie gestudeerd en ben jaren werkzaam geweest als wetenschappelijk onderzoeker. Daarnaast ben ik jaren leidster geweest bij de welpen van scouting. Ik houd van de natuur en vind het erg leuk om kinderen spelenderwijs meer aandacht voor de natuur te leren hebben. Met mijn dochtertje ging ik al regelmatig naar het Natuurkwartier in Nieuwegein om haar te leren dat het leuk is om in de natuur te spelen. En nu leer ik dat ook aan andere kinderen.