terug‹ terug

Vlindersnackbar

Dagvlinders (dat zijn de vlinders die overdag leven) houden van bloemen en van de zon. In het vroege voorjaar zie je weer andere soorten dan later in de zomer. Elke vlinder heeft z'n favoriete bloemen. De rupsen van elke vlinder soort zijn zelfs zo kieskeurig, dat de vlinder haar eitjes maar op één soort plant legt. De vlinders drinken van de nectar die in bloemen zit. Wil je ze goed bekijken? Dan kun je ze lokken met een schoteltje met rottend fruit zoals een appel, druiven of een pruim. Vlinders zoals dagpauwoog en atalanta zijn verzot op overrijp fruit en komen er massaal op af.

Wat heb je nodig:
          schoteltje
•          (Overrijp) fruit zoals appels, peer, druiven of een pruim.


Wat ga je doen:

          Snijd een of meer stuks overrijp stuk fruit in kleine stukken en leg het op de schotel. Zet de schotel dicht bij de bloemen in je tuin.
Afbeelding met Tekenfilm, tekening, Kinderkunst, clipart  Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Drinkstation

Ook wilde bijen, hommels en andere insecten hebben water nodig. Tijdens droogte en hitte kunnen ze moeilijker water vinden. Een vogelbadje is te diep voor de veel kleinere bijen. Ze hebben een plek nodig om te kunnen zitten terwijl ze drinken. Maak daarom speciaal voor insecten een eigen drinkplaats.

Wat heb je nodig:


Wat ga je doen:

 

Zandstrand

80% van de bijensoorten maken hun nest ondergronds, die vliegen dus aan al die mooie bijenhotels voorbij. Om de graafbijen en al die soorten te helpen, kun je het volgende doen: maak een zandplaats op of tussen de tegels.

Wat heb je nodig:


Wat ga je doen:

Je kunt verschillende soorten zandplaatsen maken, zoals:

 

Download hier de Zomerkaart