Open dag alle schooltuinen 13 september

Kom en beleef de schooltuin! Welkom tussen 15.00 en 19.00 uur op 13 september 2023

De kinderen hebben hard gewerkt om de groenten en bloemen op de schooltuin te laten groeien en bloeien. Zo kunnen we op de Open dag genieten van al het moois en leuke activiteiten op de tuin. Kom je ook langs? De tuinen staan er prachtig bij en op elke tuin kun je wandelen over het natuurpad.

Programma en adressen schooltuinen Amsterdam:

West

Roos Schooltuin
Kruidenthee maken, lavendelgeurzakjes en een bloemenkroon maken, speurtocht natuurpad. Broodjes boven een kampvuur bakken. En de imker is aanwezig.
Overbrakerpad 2-4, 1014 AZ

Blijdestijn Schooltuin
Speurtocht, gewicht pompoen raden, kruiden/bloemen thee maken, kruidenbroodje bakken boven het vuur en bezoek de imker voor al je bijenvragen
Workshop: fantasie dieren met klei en natuurlijke materialen van de tuin maken.
Staalmeesterslaan 435, 1057 PH

Nieuw-West

Ridderbos Schooltuin
Bloemen om naar te kijken, ruiken, eten en drinken. Je kan lavendelgeurzakjes en een bloemschilderij maken. Koekjes versieren en opeten. Vlierbloesemlimonade of kruidenthee drinken.
Burgemeester Vlugtlaan 2,1063 BR

Nijkamp Schooltuin
Pompoen gewicht raden, lavendelgeurzakjes maken en de imker vertelt over het bijenvolk en verkoopt honing.
Dr. H. Colijnstraat 248, 1067 CH

Osdorp Schooltuin
Pennen maken van bamboe, daarna  schrijven en tekenen  met je bamboe-pen, gedoopt in bessen- en bietensap. Pizza maken met de Osdorp medewerkers. Kaarsen maken van echte bijenwas en kijken in de bijenstal samen met de imker. Soep eten, gemaakt door de dames van Bloei & Groei. En het spannende natuurpad is open.
Troelstralaan 1,1067 MV

Toorop Schooltuin
Thee/ limonade, broodjes bakken boven een kampvuur. Imkers in het lokaal. En soep om uit te delen.
Willem van Konijnburgstraat 10, 1062 DN

Zuid

Kalff Schooltuin
Waterdiertjes vangen en de speurtocht lopen. Groente memory spelen. Kruidenboter maken met toast. Een creatieve opdracht. En de imker is aanwezig.
Kalfjeslaan 28, 1083 AA

Zuidoost

Gaasperdam Schooltuin
De imker is aanwezig om te vertellen over bijen en bloemen en verkoopt honing. Calendulazalf maken en een demonstratie van sambal maken. Raad het gewicht van de reuzenpompoen. Kruidenthee drinken, courgettesoep eten. Groentespel. Stokbrood bakken. En er is een speurtocht.
Meerkerkdreef 33, 1106 GZ

Wagner Schooltuin
Pizza bakken, een speurtocht voor de kinderen, er is een slack-line, de imker laat dingen zien over de bijen,  raad het gewicht van de reuzenpompoen, een creatieve activiteit.
Provincialeweg 53, 1103 SB

Oost

Kalff Schooltuin
Henk de imker is er; leer meer over de BIJ.
Bloemkoekjes maken met Mirjam Aalbers.
Lavendelbuideltjes maken en goudsbloemzalf maken.
En kruidenthee drinken.
Kruislaan 5, 1097 EC

Vink Schooltuin
Bezoek de wereldtuin, de verftuin of loop het avontuurlijke natuurpad. Neem een kijkje in de kas. Dorst of trek? Drink een kopje thee of limonade of loop langs de soepkraam voor een kopje schooltuinsoep. Voor de kinderen is er een creatieve verrassingsactiviteit
Nobelweg 31, 1097 AR

Noord

Broekhuijsen-Leewis Schooltuin
De imker komt honing slingeren.
J.H. van Heekpad 5, 1024 BD

Schaap Schooltuin
Speurtocht, groentememory en een kruiden/zadenspel. De reuze courgette schooltuinsoep maken en eten. En de officiƫle onthulling van een vernoemd stuk groentetuin.
Heggerankweg 87, 1032 JC

Programma onder voorbehoud.